Sortaider's avfallssorteringslösningar

Ett enkelt och vackert sätt att minska din ekologiska fotavtryck

Sortaider's avfallssorteringslösningar

Ett enkelt och vackert sätt att minska din ekologiska fotavtryck

Sortaider-Container-W4-roskakori

Kontor | Offentligt utrymme | Boende Utbildning | Sjukvård

Container

Sorter10B1-mootkava
sortaider-sorter-roskakori

Kontor | Offentligt utrymme | Boende Utbildning | Sjukvård

Sorter

Sortaider-module-roskakori

Kontor | Hem | Hotell

Sortaider

Avfallssortering är det enklaste sättet att minska ditt ekologiska fotavtryck.

När världen förändras och miljömedvetenheten ökar, finns det ett behov av att hitta alternativ till vardagliga material för att förbättra hållbarheten.

Ett sådant material som gynnar miljön är björkplywood. Björkplywood är tillverkad av björkträ, vilket är en förnybar resurs. Dess produktion kräver mindre energi jämfört med många andra material. Björkplywood är också känt för sin hållbarhet och lätthet.

Björkplywood har en betydligt lägre koldioxidavtryck jämfört med plast och metall. Som ett naturligt material tenderar produktionen av björkplywood att binda kol istället för att släppa ut det. Björkplywood är också nedbrytbart, vilket hjälper till att minska mängden avfall som behöver sorteras och hamna på soptippar. Plast och metall har däremot ett stort koldioxidavtryck då deras produktion kräver en betydande mängd energi, och de är inte naturligt nedbrytbara. Till exempel lagrar en 80 liters soptunna gjord av björkplywood, som väger cirka 5 kg, 5,8 kg CO2, medan en metallprodukt släpper ut 21,3 kg CO2, och en plastprodukt släpper ut 16,3 kg CO2.

Björkplywoodavfalls-sorteringsstationer för stilren och enkel återvinning

Idealt kärl för sortering av nedbrytbara avfall

Sortera allt på en station

Gör återvinning enkelt, även för barn

Den växande medvetenheten om en miljövänlig livsstil får oss att fundera på hur vi kan bidra till miljöbevarande i våra dagliga liv. Ett av de enklaste sätten att börja är genom att sortera avfall. Men vad bör vara det första steget?

Hållbar arbetsplats

⦁ Identifiera områden på kontoret där avfall genereras mest.
⦁ Installera lämpliga soptunnor eller sorteringsstationer.
⦁ Genomför medvetenhetskampanjer på kontoret om att sortera avfall och återvinning (var vanligt avfall går, vad pappersbehållaren är för, osv.).

Avfallssortering hemma

⦁ Identifiera vilka typer av avfall som behöver sorteras (papper, kartong, organiskt avfall, blandat avfall osv.).
⦁ Utse specifika platser hemma för att samla olika typer av avfall (t.ex. en kompost i trädgården och en behållare för organiskt avfall i köket).
⦁ Gör sortering till en vana. I början kan sortering verka lite ovant, men genom att öva på det dagligen blir det en vana. Att involvera yngre familjemedlemmar kan också göra sortering till en lärorik aktivitet.

En ren miljö omkring oss

⦁ När du är på offentliga platser, använd de behållare som finns tillgängliga. De flesta platser har redan separata behållare för papper, förpackningar och blandat avfall.
⦁ Använd dig av offentliga återvinningspunkter där du kan lämna in batterier, flaskor, kläder och andra material.

Avfallssortering är ett enkelt och effektivt steg som bidrar till en miljövänlig livsstil. Oavsett om du är hemma, på kontoret eller på en offentlig plats kan vi gemensamt göra avfallssortering till en vana och bidra till en renare och grönare morgondag.

Sortering på kontoret

Sortering hemma

Sortering på offentliga platser

Sortering på utbildningsinstitutioner

Sortering på vårdinrättningar

Sorting in Daycare Centers

Nordisk design är populär för sin enkelhet, funktionalitet och estetik. Denna stil är en favorit bland många världsberömda designers och varumärken och har fått erkännande både lokalt och internationellt. En betydande utmärkelse i detta avseende är Red Dot Design Award, som har blivit en symbol för excellens inom designvärlden.

Nordisk design är ofta förknippad med enkelhet, tydlighet och natur. Den är känd för sina minimalistiska linjer, neutrala färger och användning av naturliga material. Målet är att skapa föremål som inte bara är visuellt tilltalande utan också funktionella och hållbara.

Nordisk design och Red Dot Design Award bildar tillsammans en dynamisk kombination som berikar designvärlden med mångfald och kvalitet. Red Dot Design Award lyfter fram enastående prestationer och är en av världens mest prestigefyllda designutmärkelser, som visar excellens inom olika kategorier. Utmärkelsen erkänner kreativa och innovativa lösningar som syftar till en bättre framtid. Vinnarna inkluderar tillverkare av möbler och textilier, sopkorgar och behållare samt många andra.

Att sortera avfall med en hållbar och stilren Red Dot-vinnare.

sortaider-prugikast
Sorter10B1-mootkava

“Om vardagen kräver återvinning, varför inte göra det med stil?” Tallinn Design House har publicerat en intervju med vår designer, Johannes Maltis, där han diskuterar avfallssortering, Red Dot Design Award och framtidsplaner.

Hela intervjun finns tillgänglig här: https://tallinndesignhouse.com/uudised/sortaider-sorteeri-stiilselt-2/

sortaider-prugikast-118
Sorter10B1-mootkava

Miljövänlighet kräver inte alltid stora förändringar, utan börjar ofta med enkla vardagsvanor. Ett av de viktigaste sätten för var och en av oss att bidra till en renare miljö är genom att korrekt sortera olika typer av avfall. I det här inlägget utforskar vi hur man gör detta effektivt.

Varför är korrekt avfallssortering viktigt?

Korrekt sortering gör det möjligt att återvinna material, vilket minskar behovet av nya resurser. Varje typ av avfall har olika miljöpåverkan, och korrekt sortering hjälper till att minimera den påverkan.

Avfallssortering: Vad och Var?

Kartong och Papper:

Artiklarna i denna kategori inkluderar kartonglådor, papperspåsar, förpackningspapper och rena matkartonger och pappersförpackningar.

Blandade förpackningar:

Artiklarna i denna kategori inkluderar dryckesförpackningar, plastförpackningar och metallförpackningar.

Blandat hushållsavfall:

Artiklarna i denna kategori inkluderar kraftigt smutsiga och svårrengjorda förpackningar, stora ben från matavfall, kosttillskott och vitaminer, kosmetika, blöjor, hygienprodukter, tamponger, förpackade våtservetter, kattströ, kall aska, djurfeces, CD-skivor, tomma/trasiga bläckpennor, gem, glödlampor, cigarettfimpar, använda pappersfat, glassplitter, trasiga tallrikar (koppar, glas, tallrikar).

Organiskt avfall:

Artiklarna i denna kategori inkluderar skämd mat, matrester, skal och kärnor från frukt och grönsaker, nötskal, kaffesump och filter, avklippta blommor och krukväxter utan krukor.

Tips: Om möjligt, överväg att skaffa en kompost för organiskt avfall.

Insättningsbara föremål:

Artiklarna i denna kategori inkluderar flaskor och burkar med en insättningsmarkering.

Att utveckla vanan att korrekt sortera avfall kräver initial medvetenhet, men det blir snabbt en naturlig del av vardagen. Det är viktigt att förstå att varje steg vi tar är avgörande för en grönare framtid. Genom att börja med enkla tips och sortera korrekt kan vi alla vara en del av lösningen och bidra till att skapa en mer hållbar miljö.

Advantages of Sortaider:

  • Brett utbud av inomhussorteringsstationer tillgängligt, som erbjuder lösningar för olika behov.
  • Sortaider-sorteringsstationer smälter sömlöst in i alla interiörer med en modern nordisk minimalistisk stil.
  • Tydligt förståeliga färgkodade sorteringsinstruktioner gör avfallssortering enkel för alla.
  • Systematisk lösning som stöder vanbildning.
  • Hållbara och lätt underhållsamma produkter.
  • Skadade delar kan ersättas utan att behöva köpa en helt ny sorteringsstation.
  • Avfallssortering sparar både miljön och pengar, eftersom hantering av osorterat avfall är betydligt dyrare – Sortaider-sorteringsstationer är oumbärliga för effektiv avfallshantering.
  • Lösningar tillverkade av förnybara källor som inte skadar miljön.
  • Vinnare av Red Dot Design Award, globalt erkänd för design och funktionalitet.
  • Sortaider Sorter är anpassningsbar och erbjuder möjligheten att gravera kundens logotyp på frontpanelen.
  • Sortaider-teamet är mycket kunnigt och hjälper till att hitta lämpliga lösningar för varje behov.

Kundomdömen för Sortaider:

 • Sortaider sorteringsstationer är mycket viktiga. De har en estetisk framtoning, passar lätt in i alla interiörer och är användarvänliga.
 • Tydliga och förståeliga färgkodade sorteringsinstruktioner gör avfallssortering enkel för alla. En systematisk lösning som stöder vanbildning.
 • Sortaider-produkter är hållbara och lätt underhållsamma. Om en produkt skadas är det möjligt att byta ut den skadade delen utan att behöva köpa en helt ny sorteringsstation.
 • Avfallssortering gynnar inte bara miljön utan sparar också pengar, eftersom hantering av osorterat avfall är betydligt dyrare.
 • Sortaider sorteringsstationer är oumbärliga för effektiv avfallshantering.
 • Eftersom Sortaider-produkter är miljövänliga föredras lösningar från förnybara källor, vilket bidrar till en renare miljö.
 • Förutom andra fördelar är det också roligt att anpassa Sorter. Du kan lägga till din företagslogotyp på produkten.
 • Sortaider-teamet är mycket kunnigt och hjälper till att hitta lämpliga lösningar för varje plats.

Sortera lösningar till

Kontor Hem Skola Förskola Hotell Busstation Sjukhus Festival

0
  Rulla till toppen